Biljka koja liječi TUMOR, BAKTERIJE, GLJIVICE I PARAZITE – Slatki pelin

Slatki pelin (Artemisia annua) je jednogodišnja, zeljasta biljka, koja potiče sa azijskog kontinenta, iz Kine. Novija naučna istraživanja pokazuju da slatki pelin posjeduje antikancerogeno delovanje.

Jedan od najvažnijih hemijskih sastojaka slatkog pelina je organsko jedinjenje artemisinin čija koncentracija u osušenim listovima divljeg slatkog pelina iznosi između 0 i 1,5 %. Artemisinin se koristi kao efektivno sredstvo za lečenje malarije, a priznat je kao takav od strane svjetske zdravstvene organizacije.

Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje i da uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno. Paraziti su među glavnim uzročnicima mnogih bolesti, a slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja ne samo da uništava odrasle parazite nego i njihova jajašca.

Pomaže kod svih vrsta parazitskih oboljenja.

Cvijet slatkog pelina

Ako se slatki pelin koristi sam, uzrokuje 28% smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti. Preporučeno je koristiti pelin u kombinaciji sa žarom zbog velike količine željeza u žari.

Otkriveno je također da djelovanje artemisinina u kombinaciji sa sumpornim spojevima (DMSO, MSM) omogućava otvaranje membrana kancerogenih stanica te šireći ih omogućava absorpciju minerala, vitamina, proteina, kisika i artemisinina koji uništava takve stanice.

Stanice raka u sebi ujedno imaju i velik broj bakterija koje oslobađaju veliku količinu toksina.

Slatki pelin se tradicionalno koristi i za liječenje bakterijskih infekcija, kao što su dizenterija i tuberkuloza. Ljudi koji boluju od AIDS, mogu ponekad da koriste slatki pelin, radi podizanja nivoa imuniteta i sprečavanja infekcije pluća.

Slatki pelin možete naručiti porukom na Facebook stranici fb.me/biogrinbilje ili na ovom linku: https://ljekovitobilje.net/product/slatki-pelin

2 thoughts on “Biljka koja liječi TUMOR, BAKTERIJE, GLJIVICE I PARAZITE – Slatki pelin

Comments are closed.